Introducere

PHP Data Objects (PDO) este o extensie PHP ce definește o interfață ușoară, consistentă pentru accesarea bazelor de date în PHP. Fiecare driver pentru baza de date, care implementează interfața PDO, poate expune caracteristici specifice bazei de date prin intermediul unor funcții obișnuite pentru extindere. Rețineți că dvs. nu puteți efectua careva operațiuni cu baza de date folosind doar extensia PDO; trebuie să utilizați un driver PDO specific bazei de date pentru a accesa serverul de baze de date.

PDO oferă un nivel de abstractizare pentru accesarea datelor, ceea ce înseamnă că indiferent de ce bază de date utilizați, veți folosi aceleași funcții pentru a trimite interogări și pentru a primi date. PDO nu oferă o abstracție a bazei de date; nu rescrie SQL și nici nu emulează caracteristici absente în unele baze de date. Ar trebui să utilizați un strat de abstractizare complet, pe deplin dezvoltat, dacă aveți nevoie de această facilitate.

De la versiunea PHP 5.1 PDO este integrat cu PHP, și este disponibil ca extensie PECL pentru PHP 5.0; PDO necesită noile caracteristici OOP în nucleul PHP 5, și astfel nu va rula cu versiunile anterioare ale PHP.

add a note add a note

User Contributed Notes 1 note

up
1
info at westgatesearch dot com
1 month ago
If you are new to PHP PDO and looking for good examples in context of making real, working data entry or report apps, you can use WizzyWeb to see how it all works together in practice. This can be useful to see a complete, polished app before you delve in ad hoc trying to piece it all together. Knowing what the end product will look like can compress the ramp-up time.
To Top